Αρθρογραφία

ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΚΩΣ;

Παναγιώτης Δούμας / Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Βλέποντας κανείς τα τεκταινόμενα στην Κω από μία άλλη οπτική γωνία θα μπορούσε κάλλιστα να εκπλαγεί από την αντίδραση των κατοίκων του νησιού. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές πήρε στο νησί 39% αυξάνοντας το ποσοστό του σε σχέση με το 2012 κατά 50% περίπου.

Κοιτώντας τα τελικά αποτελέσματα της 25ης Ιανουαρίου, αν αθροίσει κανείς τα ποσοστά των αριστερών κομμάτων θα διαπιστώσει ότι το ποσοστό τους αγγίζει το 43%. Τα κεντροαριστερά κόμματα συγκεντρώνουν ένα ποσοστό της τάξεως του 17%, ενώ οι ΑΝΕΛ που είχαν προαναγγείλει την συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασαν το 4%.

Συμπερασματικά, η Αριστερά στην Κω συγκέντρωσε 64% των ψήφων. Κι αναρωτάται κανείς εύλογα: Τι δεν κατάλαβαν οι κάτοικοι του νησιού; Δεν κατάλαβαν ότι στην πλειοψηφία τους επέλεξαν κόμματα που διακηρύσσουν την χαλαρότητα στην μεταναστευτική πολιτική, που με συνέπεια υπηρετείται από την κυρία Χριστοδουλοπούλου;

Μήπως δεν ήταν ήδη φανερό το τι επρόκειτο να συμβεί με τις ορδές των προσφύγων που ανηφόριζαν από την Μέση Ανατολή; Μήπως δεν γνώριζαν ότι η σίγουρη εκλογή Τσίπρα προδιέγραφε το «Άρατε Πύλας» που ακολούθησε; Ή μήπως πίστεψαν όλοι, ότι ο Καμμένος θα κρατούσε τα μπόσικα;

Κάποια στιγμή ο λαός αυτός θα πρέπει να καταλάβει ότι οι πράξεις του έχουν και συνέπειες και ότι η τζάμπα μαγκιές μας τελείωσαν. Καλώς τα δεχτήκατε λοιπόν, καλοί μου φίλοι από την Κω, από την Κάλυμνο και τα λοιπά πάλαι ποτέ πασοκοκρατούμενα Δωδεκάνησα που αποφασίσατε να «ριζοσπαστικοποιηθείτε»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *