Αρθρογραφία

Όχι σε νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Παναγιώτης Δούμας / Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023

Η Ελλάς κινδυνεύει αν ξαναδοθεί λευκή επιταγή στη ΝΔ

Σε ανύποπτο χρόνο το περασμένο καλοκαίρι είχα γράψει σε αυτήν εδώ την εφημερίδα, ότι η Νέα Δημοκρατία, αν ήταν έξυπνη, θα προωθούσε μέσω δημοσκοπήσεων που ελέγχει, αλλά και των «πετσωμένων» ΜΜΕ, όλα τα κόμματα εκ δεξιών της, ώστε να διεμβολίσει την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου και στο τέλος της ημέρας να μπορεί να διεκδικήσει ευκολότερα την αυτοδυναμία. Τελικά, απ’ ό,τι φαίνεται, η Νέα Δημοκρατία δείχνει μία ευφυΐα, παρά τις ουκ ολίγες περί του αντιθέτου ενδείξεις.

Γιατί το είχα γράψει αυτό; Ως προτροπή προς την κυβέρνηση για να ανανεώσει την αυτοδύναμη θητεία της; Προφανώς και όχι. Άλλωστε, είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά τις λύσεις στα αδιέξοδά της, στα άρθρα της Ελεύθερης Ώρας. Ο λόγος που το έγραψα, ήταν για να προλάβουμε. Και είναι σαφές ότι σε μία τετρακομματική ή έστω πεντακομματική βουλή, μετά και τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, που πρέπει να θεωρείται κάτι περισσότερο από βεβαία, η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να εξασφαλίσει τουλάχιστον 152 έδρες.

Σε έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ, που είχε δημοσιευθεί τον Σεπτέμβριο στη φιλοκυβερνητική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το κυβερνών κόμμα εμφανιζόταν με αναγωγή στο 34,5%. Σύμφωνα με αυτήν, σε περίπτωση πεντακομματικής βουλής κατά τη δεύτερη αναμέτρηση, η Νέα Δημοκρατία θα συνεκέντρωνε 152 έδρες, με την προϋπόθεση ότι το ποσοστό των κομμάτων εκτός βουλής θα βρισκόταν στο 10,4%.(βλ. εικόνα, https://www.kathimerini.gr/politics/562066834/ekloges-to-dyskolo-katofli-tis-aytodynamias/)

Τα ευρήματα της πιο πρόσφατης δημοσκόπησης της ιδίας εταιρείας δε διαφέρουν και πολύ, καθώς εμφανίζουν τη ΝΔ με 33,5%. (https://www.kathimerini.gr/politics/562244578/dimoskopisi-pulse-provadisma-7-monadon-nd-enanti-toy-syriza-2/) Ας μη σταθούμε ωστόσο στα νούμερα. Ας εστιάσουμε στο δεδομένο, ότι για να μπορέσει να αποτραπεί το ενδεχόμενο μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα πρέπει τα κόμματα στη βουλή να είναι τουλάχιστον 6. Αυτό το ενδεχόμενο έμοιαζε βέβαιο μέχρι και την εμφάνιση της νέας τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση για τη συμμετοχή των κομμάτων στις εκλογές και που στοχεύει να αφήσει εκτός εκλογικής αναμέτρησης το κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ» του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και οιοδήποτε κόμμα έχει στις τάξεις του υποψηφίους ή υψηλόβαθμα στελέχη που έχουν καταδικαστεί για διεύθυνση ή και απλή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Κάθε Έλληνας πατριώτης, εθνικιστής, εθνικόφρων – όπως θέλει ας το πει κανείς – δεν μπορεί παρά να έχει ως προτεραιότητά του να μην αφεθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ανανεώσει τη θητεία της αυτοδύναμη. Κι αυτό, διότι κάτι τέτοιο θα της προσέφερε λευκή επιταγή να προχωρήσει σε περαιτέρω οπισθοχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα, αλλά και στον ενεργειακό τομέα, με μεγάλες συνέπειες τόσο για την εθνική μας κυριαρχία όσο και για το βιοτικό επίπεδο του μέσου Έλληνα. Μεγάλες θα είναι οι συνέπειες και στον τομέα του δημογραφικού, καθώς καθ’ ομολογίαν του πρωθυπουργού θα εξακολουθήσει, αν δεν ενταθεί κιόλας, η τακτική της αντικαταστάσεως του πληθυσμού, του γηγενούς ελληνικού πληθυσμού που γηράσκει επικινδύνως πια, από αλλοεθνείς και αλλόθρησκους, με μεγάλες συνέπειες για την εθνική και κοινωνική συνοχή, αλλά και για την εθνική ασφάλεια.

Μ’ άλλα λόγια, είναι καθήκον κάθε πατριωτικώς σκεπτόμενου Έλληνα να προβεί σε επιλογές που δε θα επιτρέψουν στις δεύτερες εκλογές να υπάρξει πεντακομματική βουλή και ει δυνατόν θα επιδιώξει την κατάληψη στη βουλή όσο το δυνατόν μεγαλυτέρου αριθμού εδρών.

Κανείς δεν πρέπει να υποκύψει στη μικροκομματική λογική, στην οποία η κυβέρνηση επιδιώκει να υποβάλει τον πατριωτικό κόσμο με διάφορες μεθοδεύσεις. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μιλήσει για αποχή, μόνο και μόνο για να εκδικηθεί για τον εαυτό του.

Δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής, 5/2/2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *