Αρθρογραφία

Ας μην είμαστε κι εμείς εγκληματίες!

Παναγιώτης Δούμας / Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023

Για την ανάγκη συσπειρώσεως των πατριωτικών δυνάμεων έχω αρθρογραφήσει επανειλημμένως. Μάλιστα, στην ίδια αυτή φιλόξενη εφημερίδα ήταν που προ δύο εβδομάδων ανέλυα την τακτική της Νέας Δημοκρατίας να επωφεληθεί ενός περαιτέρω κατακερματισμού του πατριωτικού χώρου.

Ο Έλληνας πατριώτης δεν εκπροσωπείται στο δημόσιο διάλογο

Πλέον τα πράγματα έχουν εντελώς ανατραπεί, δυστυχώς, εξαιτίας ενός τραγικού γεγονότος που στέρησε την πατρίδα μας και δεκάδες οικογένειες από τα χαμόγελα και τις ελπίδες πολλών ανθρώπων, κυρίως νέων. Απέναντι σ’ αυτή τη συγκυρία, ο Έλληνας πατριώτης, όπου κι αν ανήκει, αισθάνεται ότι δεν εκπροσωπείται πια από καμία από τις φωνές που αντιπαρατίθενται στο δημόσιο διάλογο.

Όποιος αγαπά αυτήν την πατρίδα, δεν μπορεί παρά να παρακολουθεί βουβός και αηδιασμένος τους ανεκδιήγητους κλόουν που κυριαρχούν στην πολιτική και κοινωνική μας ζωή, αδυνατώντας να ταυτιστεί με κάποιον εξ’ αυτών. Λείπει η φωνή της λογικής, λείπει η φωνή της πραγματικής ενσυναίσθησης, λείπει η φωνή του Έλληνα.

Οι δικοί μας ταγοί κοιμούνται

Και γιατί; Γιατί ακόμη και αυτήν την ύστατη ώρα της τραγωδίας, που κατέδειξε σαν ακτινογραφία διαχρονικά όλα τα καρκινώματα του πολιτικού συστήματος και ξεσκέπασε το ψέμμα κάτω από τα δήθεν θλιμμένα πρόσωπα αυτών των θρασειών «Αντουανετών», που χρειάζονται σκηνοθετική καθοδήγηση, ακόμη και για παραστήσουν ότι διαθέτουν συνείδηση, αυτοί που θα μπορούσαν να είναι στη θέση τους και να βγάλουν την πατρίδα μας από το έλος, στο οποίο καταβυθίζεται, κοιμούνται.

Κοιμούνται τον βαθύ ύπνο του ναρκισσισμού, που σαν ναρκωτικό τους εμποδίζει να δουν ακόμη κι αυτό το προσωπικό τους συμφέρον, προτάσσοντας αδιάφορους όρους και αντιρρήσεις, πράγμα που μαρτυρά αφενός τη βαθύτατη άγνοια της τέχνης της πολιτικής, αλλά και των πραγματικών συνθηκών. Και είναι κρίμα, διότι αρκετοί εξ’ αυτών είναι πολύ αξιόλογοι, αλλά και έντιμοι.

Να αφυπνιστούμε επιτέλους!

Πρέπει όμως να ξυπνήσουν. Και ας αποτελέσει το κείμενο αυτό μία τελευταία έκκληση. Μια έκκληση να ξυπνήσουν, γιατί ο κόσμος τους βλέπει ότι κοιμούνται και γελά μαζί τους. Μια έκκληση να ξυπνήσουν πριν είναι αργά. Πριν είναι αργά, όχι για «να μπούμε στη βουλή», όπως λεν κάποιοι. Το ‘χουμε ξανακάνει αυτό. Η βουλή δεν μπορεί παρά να είναι πια το μέσο για να απαλλαγούμε μια κι έξω από τον φιλοτομαρισμό που μαστίζει την πατρίδα μας. Πριν είναι αργά για την πατρίδα μας. Ας το καταλάβουμε επί τέλους. Κρατάμε στα χέρια μας μια λύση. Μια λύση με ημερομηνία λήξεως, η οποία απλά δεν έχει καθοριστεί, αλλά είναι πολύ κοντά.

Και θα ‘ταν λάθος να στείλουμε στους Έλληνες το μήνυμα, ότι δε θέλουμε να τους εκπροσωπήσουμε. Θα ήταν έγκλημα να δώσουμε με τη στάση μας το φιλί της ζωής σ’ ένα παραπαίον πολιτικό σύστημα, επιλέγοντας το μοναχικό δρόμο της αυταρέσκειας.

Ύστατη έκκληση

Εμείς σαν Πατριωτική Ένωση, επαναλαμβάνουμε ότι έχουμε ένα ανοικτό εθνικό ψηφοδέλτιο για κάθε Έλληνα πατριώτη, ανεξαρτήτως των πολιτικών του καταβολών και της τοποθετήσεώς του στο πολιτικό δίπολο. Και καλούμε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις σε συσπείρωση γύρω από ένα κατά κοινή παραδοχή πρόσωπο κοινής αποδοχής, τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου.

Είναι ζήτημα υψίστου προτεραιότητος τις επόμενες ημέρες να υπάρξει αυτή η συσπείρωση, ώστε κατά την προκήρυξη των εκλογών, η οποία αναμένεται από μέρα σε μέρα, να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε από κοινού αυτόν τον μοναδικό αγώνα. Έναν αγώνα υπεράσπισης της τιμής και των θυσιών των προγόνων μας, της αξιοπρέπειας των οικογενειών μας, του μέλλοντος των παιδιών και των εγγονών μας, του τρόπου ζωής μας και της πίστης μας. Έναν αγώνα για την Ελλάδα. Έναν αγώνα για το έθνος μας.

Αν δεν το πετύχουμε, τότε είμαστε εξίσου εγκληματίες με αυτούς που κατηγορούμε και θα φταίμε όντως ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, όπως διατείνεται ο πρωθυπουργός.

Δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής, 12/3/2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *