Αρθρογραφία

Συνεχίστε έτσι!

Παναγιώτης Δούμας / Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Image

Γράφει ο Παναγιώτης Δούμας

Κάποιοι φίλοι μου ζήτησαν να τοποθετηθώ για τα περιστατικά της Ραφήνας και του Μεσολογγίου, λόγω της ενασχολήσεώς μου με τον εμπορικό συνδικαλισμό και της εμπλοκής μου στην παλαιότερη ιστορία (Απρίλιος 2010) του «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!».

Προσωπικά, θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να τοποθετείται κανείς σε ζητήματα, όπου τον τελευταίο λόγο έχει ο νόμος και η δικαιοσύνη, ειδικά όταν αυτά εφαρμόζονται και λειτουργούν. Ως εκ τούτου, το αν η Χρυσή Αυγή έπραξε ορθά και νόμιμα ή όχι, όταν επέλεξε οργανωμένα και με την σφραγίδα της να αυτοδικήσει εκεί που ο νόμος δεν εφηρμόζετο, θα το κρίνει η δικαιοσύνη, σε περίπτωση που η Βουλή των Ελλήνων άρει την ασυλία των εμπλεκομένων βουλευτών. Κατά την γνώμη μου απλά, σε περίπτωση που τεθεί τέτοιο ζήτημα, η Χρυσή Αυγή πρέπει η ίδια να ζητήσει την άρση της ασυλίας τους, εφόσον κρίνει με τις ανακοινώσεις της ότι βρίσκεται εν δικαίω.

Πιο πολύ όμως με απασχολεί, ειδικά επειδή ασχολούμαι με τον εμπορικό συνδικαλισμό, αφενός το γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος και αφετέρου το γιατί εν μέσω μίας τέτοιας σκληρής συγκυρίας ο τύπος, τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και το κατεστημένο εξακολουθούν να εθελοτυφλούν για τα αίτια που ναι μεν οδηγούν την Χρυσή Αυγή στην καθ’ ομολογίαν της αυτοδικία, αλλά συγχρόνως την βοηθούν να εισπράττει τις επιδοκιμασίες μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Αυτό δηλαδή, που κανέναν από τους δήθεν αμερόληπτους δημοσιογράφους δεν αναφέρει και δεν θέτει, αν όχι επικριτικά, τουλάχιστον υπό την μορφή απορίας.

Γιατί κ.κ. Δένδια, Στυλιανίδη, δήμαρχε Ραφήνας και διοικητή του τοπικού Α.Τ. επιτρέπετε αυτήν την απροκάλυπτη παρανομία; Γιατί προκαλείτε το δημόσιο αίσθημα περί δικαίου; Μήπως είστε κι εσείς του δόγματος Κακλαμάνη, που έλεγε προ διετίας ότι «τους αφήνουμε να βγάλουν 30-40 ευρώ για να μην γίνουν κλέφτες», δήλωση για την οποία μεταξύ άλλων είχε μηνυθεί ο τότε δήμαρχος Αθηναίων; Κι αν είναι έτσι, γιατί απορείτε, όταν η κοινωνία πριμοδοτεί τους «φασίστες» και επιδοκιμάζει την αυτοδικία;

Να θυμίσω ότι προσφάτως έγινε «ντου» σε σπίτια πολιτών με εντολή εισαγγελέως, επειδή υπέκλεπταν και μεταπωλούσαν παρανόμως τις υπηρεσίες μεγάλου συνδρομητικού τηλεοπτικού παρόχου, του οποίου μάλιστα ο ιδιοκτήτης τυγχάνει να ήταν υπουργός της κυβερνήσεως Παπανδρέου. Να θυμίσω επίσης ότι το παράνομο πλανόδιο εμπόριο, κακώς έχει εξαιρεθεί μέσω γελοίων νομοθετημάτων από το ποινικό δίκαιο και ότι πρακτικά πληροί όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν λαθρεμπόριο. Ως εκ τούτου, ούτε η Αστυνομία απαλλάσσεται των ευθυνών της, επικαλούμενη τον γελοίο νόμο 3731/2008, αφού μιλάμε ουσιαστικά για ποινικά αδικήματα και μάλιστα στην συντριπτική πλειονότητά τους από παρανόμως ευρισκομένους στην χώρα μας.

Όσο λοιπόν η πολιτεία εστιάζει στις πιθανότατα έκνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής – αναμένω με πολύ ενδιαφέρον την υπερασπιστική γραμμή του εν λόγω κόμματος και θεωρώ ότι δεν θα καταδικαστεί τόσο εύκολα όσο κάποιοι νομίζουν – και αποφεύγει συστηματικά να δει το νόμισμα και από τις δύο του όψεις, τόσο οι «εχθροί» της θα κερδίζουν έδαφος και θα ηρωοποιούνται, καθιστώντας τις όποιες ποινικές συνέπειες αδιάφορες έναντι του πολιτικού οφέλους και ευτελίζοντας ουσιαστικά τον όρο του «κράτους δικαίου» και το ανάλογο αίσθημα της κοινωνίας.

Συνεχίστε λοιπόν έτσι, για να τα βλέπουμε και να γελάμε εμείς που στο πλαίσιο του νόμου πάντοτε φωνάζαμε για το εν λόγω πρόβλημα, αντιμετωπίζοντας ακριβώς την ίδια συμπεριφορά. Ήμαστε κι εμείς «εχθροί της δημοκρατίας» και «φασίστες». Συνεχίστε έτσι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *