Αρθρογραφία

Οι κομπάρσοι της προδοσίας

Παναγιώτης Δούμας / Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019

Θα μπορούσα κι εγώ να βγάλω τα σώψυχά μου για την προδοσία που η Βουλή κύρωσε. Ο λαός, όμως, μίλησε από μόνος του. Αυτό που ίσως ο λαός δεν ξέρει είναι ότι οι προδότες είναι πολύ περισσότεροι απ’ όσους νομίζει, αλλά δεν θα είναι αυτό το αντικείμενο του παρόντος. Κι αυτό, επειδή δεν θέλω με τίποτε να περάσει στα ψιλά αυτό που συνέβη στην Επιτροπή Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων με την «τοποθέτηση» του κ. Δένδια.

Ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, εκπροσωπώντας το κόμμα του στην επιτροπή, υπέβαλε ένσταση αντισυνταγματικότητας σε ό,τι αφορά τη διαδικασία κυρώσεως. Και δεν θα σταθώ στο περιεχόμενό της, καθώς είμαι βέβαιος ότι ήταν καθ’ όλα τεκμηριωμένη η ένσταση. Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι, την ύστατη αυτή στιγμή, θα υπήρχε η συσπείρωση που όλοι οι Ελληνες θα περίμεναν από το μέτωπο των βουλευτών που αντετίθεντο στη συμφωνία, ήρθε ο «απίθανος» κύριος Δένδιας να ευτελίσει κάθε έννοια κοινοβουλευτισμού και δημοκρατικότητας, επικαλούμενος ακριβώς αυτή τη… δημοκρατικότητα. Δεν τοποθετήθηκε, λοιπόν, ο «πολύς» κ. Δένδιας επί της ενστάσεως αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής, διότι -λέει- δεν ήθελε να συνταχθεί με αυτούς, των οποίων οι πολιτικοί προπάτορες πούλησαν τη Μακεδονία. Περίπου αυτό δεν είπε; Καταπληκτικό! Μας έπεισε όλους. Κι έτσι, η ένσταση της Χρυσής Αυγής πετάχτηκε στα σκουπίδια και μ’ αυτόν τον τρόπο η Νέα Δημοκρατία ετεροπροσδιορίστηκε -υποτίθεται- από τους κακούς ναζί. Μ’ έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια δηλαδή. «Και ναζί δεν είμαστε και η Μακεδονία είναι ελληνική». Είμαι σίγουρος ότι η έκταση που η «μη τοποθέτηση» αυτή πήρε σε όλα τα μέσα του συρμού ήταν σε πολλές περιπτώσεις καθ’ υπόδειξιν της Πειραιώς. Ενιωσε την ανάγκη, δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία, τη συγκεκριμένη στιγμή, να μην ταυτιστεί με όσους άλλους μοιράζονταν την ίδια πεποίθηση με αυτήν ως προς το Μακεδονικό. Εξαιρετικά!

Δεν βρήκα, ωστόσο, κάπου ανάλογη εξήγηση για το γεγονός ότι και ο Πάνος Καμμένος υπέβαλε ένσταση αντισυνταγματικότητας, βασιζόμενος σε κείμενο του καθηγητή Κασιμάτη, και ακολούθησε τον ίδιο δρόμο με την ένσταση της Χρυσής Αυγής. Αν μάλιστα ψηφιζόταν εκείνη τη στιγμή, το μέτωπο των «Πρεσπών» μειοψηφούσε αισθητά. Προφανώς, είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να συνταχθεί ούτε με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ. Λογικό, ε;

Γ ενικά, η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να συντάσσεται με κανέναν. Ο ελιτισμός της υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν συντάσσεται ούτε με ένα εκατομμύριο λαού, συγκεντρωμένου εκτός Κοινοβουλίου. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο Κυριάκος έκοβε πίτες στην Κρήτη την περασμένη Κυριακή.

Δεν είναι, όμως, μόνον ελιτισμός. Είναι και κάτι άλλο… Το αφήνω στην κρίση σας. Και, για να σας βοηθήσω, θέτω ένα απλό ερώτημα: Γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν υπέβαλε η ίδια ένσταση αντισυνταγματικότητας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *