Αρθρογραφία

Ο γαιωσκώληξ

Παναγιώτης Δούμας / Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012
Ο κοινός γαιωσκώληξ, άλλως lumbricus terrestris
Ο κοινός γαιωσκώληξ, άλλως lumbricus terrestris

Οι παλιοί ίσως να θυμούνται ένα ανέκδοτο, που αναφέρεται σε έναν μαθητή – θα μπορούσε να είναι ο Τοτός, ο οποίος στο μάθημα της φυσικής ιστορίας είχε απομνημονεύσει από όλη την ύλη μόνον το κεφάλαιο που αφορούσε στον γεωσκώληκα. Όταν κάποια στιγμή εκλήθη να διαγωνιστεί για τις γνώσεις του στο μάθημα της φυσικής ιστορίας, για κακή του τύχη έπεσε ως θέμα «ο ελέφας».

Ψύχραιμος ων και καταφερτζής ο Τοτός, αν και δεν εγνώριζε τίποτε για τον ελέφαντα, αντί να παραδώσει λευκή κόλλα, ξεκίνησε να γράφει για το πελώριο θηλαστικό ως εξής:

«Ο ελέφας είναι ένα μεγάλο ζώο, το οποίο έχει μεγάλα αφτιά και αντί για μύτη διαθέτει μία προβοσκίδα, η οποία ομοιάζει με τεράστιο σκουλίκι, σαν τον γεωσκώληκα ένα πράγμα. Ο δε γεωσκώληξ…»

Κάπως έτσι αρκετοί δημοσιογράφοι, κυρίως γνωστών ιστολογίων, αλλά και εφημερίδων όπως το «Έθνος της Κυριακής» (09/12/2012 – Ο Βίος και η Πολιτεία του Σάμπη Μιωνή) ξεκίνησαν να γράφουν για την λίστα Λαγκάρντ και την εμπλοκή κάποιου «Ελληνοεβραίου χρηματιστή» σε κάποια νυν χρεωκοπημένα «hedge funds», στα οποία είχαν επενδύσει γνωστά πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής, και κατέληξαν στις διώξεις των Εβραίων στο Κολλέγιο Αθηνών από τον Μάκη Βορίδη και τα «πνευματικά του τέκνα», όπως εγώ.

Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τον γεωσκώληκα; Έχει τόση σχέση όση μπορεί να έχουν οι όποιες φήμες περί γιγαντιαίων λογαριασμών στην λίστα Λαγκάρντ της μαμάς του τέως πρωθυπουργού με τα παιδικά απωθημένα και τα αποκυήματα της φαντασίας του κυρίου Σάμπεθάι Μιωνή. Βλέπετε, όταν είσαι τεμπέλης, έχεις εμμονές και προσπαθείς να περάσεις τις όποιες ιδεοληψίες σου ακόμη και αν σου έχουν αναθέσει να γράφεις τα κοινωνικά της εφημερίδας σου, με ό,τι κι αν καταπιαστείς στον γεωσκώληκα θα καταλήξεις.

Αυτό επιδεινώνεται και από το γεγονός ότι γράφεις για κάποιο ιστολόγιο ή στην καλύτερη των περιπτώσεων για το «Έθνος της Κυριακής» και δεν δουλεύεις π.χ. για το BBC, όπου ακόμη κι αν πεις ότι ο διάολος έχει κέρατα, μπορεί να απολυθείς, εάν δεν διαθέτεις φωτογραφία που το αποδεικνύει, ασχέτως εάν ο διάολος μπορεί να μην σου υποβάλει ποτέ μήνυση ή αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση.

Εδώ στο Ελλάντα ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, πολλώ δε μάλλον όταν μιλά από θέση ισχύος και οιοσδήποτε αναπαράξει τα ψεύδη σου εισπράττει και το χειροκρότημα του εβραϊκού λόμπι, του μόνου λόμπι που διεθνώς έχει επιτύχει την «απαγόρευση της αρνήσεως», χωρίς την παραμικρή αντίδραση από τους κατά τόπους υπερσπιστές της ελευθερίας του λόγου. Κατά τον ίδιο τρόπο, παρ’ ότι αν ανοίξει κανείς τις επετηρίδες του Κολλεγίου Αθηνών θα διαπιστώσει ότι ο κ. Μιωνής είναι κατά δύο έτη μεγαλύτερός μου και κατά τέσσερά έτη μικρότερος του Μάκη Βορίδη, κινδυνεύει με δημόσιο ανασκολοπισμό αν αρνηθεί ότι και οι τρεις ήταν συμμαθητές και οι δύο καταπίεζαν ασφυκτικά τον τρίτο με ύβρεις και απειλές.

Τον κύριο Μιωνή πιθανότατα να τον συνάντησα στο δικαστήριο κατά την δίκη Πλεύρη, όπου παρευρέθην με την ιδιότητα του δημοσιογράφου (βλ. το σχετικό άρθρο μου), όπως άλλωστε και οι κ.κ. Ψαράς, Τέλογλου, Καμπύλης, Μάνη, Κοέν κλπ. Όμως μόλις προσφάτως κατάφερα να συνδυάσω το πρόσωπο με το επώνυμό του. Πολύ πιθανόν δε να τον είχα χαιρετίσει θεωρώντας από το γυμνόν της κεφαλής του ότι είχε προσέλθει ως υποστηρικτής του κου Πλεύρη και όχι του μηνυτού του, κ. Δημητρά και της παρέας του, οι οποίοι είναι γνωστοί για τις ανθελληνικές τους απόψεις και για τον τρόπο με τον οποίο διαβάλλουν και διασύρουν την πατρίδα μου διεθνώς. Άντε όμως τώρα να αποδείξεις ότι δεν είσαι «ελέφας», αλλά ένας απλός «γεωσκώληξ» εκτεθειμένος στις τεράστιες πατούσες ενός γιγάντιου θηλαστικού…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *