Αρθρογραφία

Μη γίνεσαι «λαγός»!

Παναγιώτης Δούμας / Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022

Χθες στο Right2TheBone με το Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών πήραμε συνέντευξη από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Δε συμμετείχα για λόγους δεοντολογίας – ως γνωστόν είμαι Εκπρόσωπος Τύπου στην Πατριωτική Ένωση κι έχουμε συμφωνήσει με τον Rafail Kaliviotis και τον Dimitrios Papageorgiou να μη συμμετέχω στις συζητήσεις με πολιτικά πρόσωπα.

Ανέφερε ωστόσο κάτι, που πολύ αμφιβάλλω, αν θα το έλεγε παρουσία μου. Υπενόησε ότι το κόμμα μας «θα τα παρατήσει». Κι όταν λέω υπενόησε, εννοώ ότι απλά δε μας ονόμασε. Μας φωτογράφισε.

Είναι κρίμα ένα κόμμα, που μόλις προ μερικών ημερών ιδρύθηκε, να ξεκινά με ψέμματα και μάλιστα με τέτοια κακοήθη και μικροπρεπή ψεύδη, κάνοντας έτσι άμεσα ορατή μία απόγνωση.

Αφού λοιπόν παρατηρήσω ότι δε γνωρίζω κάποιο κόμμα μεγαλοκατασκευαστή που είναι έτοιμο να τα παρατήσει και ότι αντιθέτως γνωρίζω κόμμα μεγαλοκατασκευαστή που έχει ψηφοδέλτια έτοιμα, χαρτί αγορασμένο (να το θυμάσαι αυτό Κωνσταντίνε) και γραφεία σε 7 ελληνικές πόλεις, που εντός του επομένου διμήνου θα έχουν γίνει 11…

Θα του υπενθυμίσω την παροιμία «ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» με την υποσημείωση ότι ο ίδιος, αν συνεχίσει έτσι, δε θα χαρεί ούτε το πρώτο τρίμηνο. Του θυμίζω επίσης, ότι η βουλευτική του ιδιότητα κάθε μέρα που περνά χάνει την αξια της. Μετά δε τις πρώτες εκλογές δε θα υπάρχει. Και τότε είναι που θα κριθούν όλα.

Εμείς, ως Πατριωτική Ένωση έχουμε επανειλημμένως εκφράσει την επιθυμία μας για μία συσπείρωση σε ένα εθνικό ψηφοδέλτιο γύρω από τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ο οποίος είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Ο «μεγαλοκατασκευαστής» δεν έρχεται να ασχοληθεί με την πολιτική υποσχόμενος ότι θα βοηθήσει την πατρίδα του μετά την εκλογή του. Ο «μεγαλοκατασκευαστής» πρόσφερε εδώ και δεκαετίες στην πατρίδα του και έρχεται με αυτές τις περγαμηνές και όχι με μία βουλευτική ιδιότητα που απέκτησε πολιτευόμενος με το Μητσοτάκη, να ζητήσει την ψήφο των Ελλήνων.

Για το λόγο αυτό δεν εφαρμόζουμε την τοξική συνταγή που ο κ. Μπογδάνος έχει επιλέξει όταν αναφερόμαστε στους «ανταγωνιστές» μας, τις ελάχιστες φορές που το κάνουμε. Ασκούμε ιδεολογική και πολιτική κριτική και ελπίζουμε σε μία σύγκλιση, που θα φέρει και στην Ελλάδα όσα βλέπουμε και θαυμάζουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο κόσμος, αγαπητέ Κωνσταντίνε, ξέρει πολύ καλά, ότι αν δεν υπάρξουν συνεργασίες στις ερχόμενες εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δύναται να λάβει εκ νέου αυτοδυναμία. Μη γίνεσαι λοιπόν από τώρα βασικός συντελεστής μίας τέτοιας συνθήκης, διότι δε θα διαφέρεις καθόλου απ’ όσους κατηγορείς ως «λαγούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *