Αρθρογραφία

Εκεί που η ΝΔ είναι απούσα

Παναγιώτης Δούμας / Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Ο ζήλος της ΝΔ του Κυριάκου να καρπωθεί πολιτικό μέρισμα από τον εορτασμό της σεξουαλικής διαστροφής και να δηλώσει «παρούσα», δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος. Ειδικά, αν αντιπαρατεθεί με την στάση του απέναντι σε εθνικά και κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν το μέσο δεξιό ψηφοφόρο.

Ως Αντιπρόεδρος της Νέας Δεξιάς, έχω δεχθεί πολλάκις κριτική, επειδή τα βέλη μου δεν εστιάζουν στην εθνομηδενιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά στρέφονται πολύ συχνά κατά της ΝΔ. Ισχύει. Όμως, ο εκ των υστέρων καταγγελτικός λόγος στις καθ’ όλα αναμενόμενες πολιτικές της κυβερνήσεως έχει πολύ μικρότερη αξία έναντι της κριτικής επί των εμφανών προθέσεων της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, η οποία αναμένεται συντόμως να κυβερνήσει. Δίκη προθέσεων; Ναι, στην πολιτική επιβάλλεται!

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εκχωρήσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια δεν αποτελεί ανακάλυψη της πυρίτιδος. Είναι αναμενόμενο, για να μην πω, πάλι καλά που δεν εκχωρούν και τα εδάφη της Μακεδονίας. Το ότι όμως η ΝΔ δεν αποστασιοποιείται επαρκώς από την σύνθετη ονομασία και δεν βγαίνει – ας μου επιτραπεί – «στα κάγκελα» είναι το πλέον ανησυχητικό.

Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο ο Κυριάκος συνεπικουρούμενος από τον «καραδεξιό» Αντιπρόεδρό του, τον περασμένο Ιανουάριο απαγόρευαν στα στελέχη τους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Το ότι υπανεχώρησαν δεν λέει κάτι. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν το έπραξαν επειδή το πιστεύουν, αλλά επειδή τους το επιτρέπει, αν όχι επιβάλλει, η πολιτική συγκυρία.

Είναι εξίσου οφθαλμοφανές, ότι αν η πίεση επιλύσεως του Σκοπιανού ασκείτο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, πάλι με βάση την σύνθετη ονομασία θα εκινείτο και αυτή. Άλλωστε, ο σκληρός πυρήνας του Κυριάκου, ο οποίος απαρτίζεται από νεοφιλελευθέρους της «Δράσεως» και της πάλαι ποτέ «Φιλελεύθερης Συμμαχίας» και της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» της αδελφής του, τασσόταν ανέκαθεν αναφανδόν υπέρ της εκχωρήσεως του ονόματος. Και, εν πάσει περιπτώσει, γιατί ο κύριος Μητσοτάκης δε λέει το αυτονόητο; Ότι δεν μας ενδιαφέρει να επιλυθεί το Σκοπιανό;

Στη ΝΔ του Κυριάκου, κυριαρχούν τα «αφηγήματα» του ευρωπαϊκού ελιτισμού. Κυριαρχεί η τάση περιφρονήσεως του λαού και του έθνους. Κυριαρχεί η περιφρόνηση των παραδοσιακών αξιών της κοινωνίας μας, καθώς και η πεποίθηση ότι όλα πρέπει να αντιμετωπίζονται με οικονομικούς και καθαρά μικροπολιτικούς όρους. Η έννοιες της ιδεολογίας και της ταυτότητος του παραδοσιακού κορμού του κόμματος, αποτελούν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμπόδιο και όχι επιταγή για το κόμμα. Εκεί η ΝΔ είναι… απούσα.

Τι άλλο, αλήθεια, χρειάζονται οι νεοδημοκράτες για να καταλάβουν ότι οι συναισθηματισμοί δε βοηθούν την πατρίδα; Η Νέα Δημοκρατία βρήκε άλλον εραστή και μάλιστα πολύ… ευέλικτο!

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» την 13/06/2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *